Inleiding Werkwijze Projecten Contact

Wat Helen kan doen varieert van eenmalig advies tot een compleet ontwerp inclusief beplanting. Op maat gemaakt voor uw tuin, geheel volgens uw wensen.

Advies
Vragen als: “In deze donkere hoek gaat alles dood, hoe los ik dat op?”, “Mijn tuin is een pijpenla, hoe kan ik deze breder laten lijken?” kan Helen in een eenmalig gesprek in uw tuin beantwoorden. Ook snoeiadviezen voor bijvoorbeeld fruit of rozen horen daarbij.

Beplanting
Is alleen de beplanting aan vervanging toe? Helen maakt voor uw tuin een nieuw beplantingsplan. Hierbij houdt zij wederom rekening met uw persoonlijke wensen en eisen, waaronder bijvoorbeeld het aantal onderhoudsuren dat u beschikbaar heeft.

Ontwerp
Het maken van een ontwerp inclusief beplantingsplan is dé mogelijkheid om uw tuin helemaal op maat te maken.

  • Helen en u starten met het doorpraten van eisen en wensen. (“Hoeveel mensen maken er gebruik van de tuin en hoe?” “Wat móet er in?” “Hoe laat je buiten aansluiten bij binnen?”)
  • Helen maakt twee ontwerpschetsen die vooral de grote lijnen van het ontwerp aangeven. Zij zal hier samen met u naar kijken en ter plekke details en wijzigingen aanbrengen. Hierna beschikt zij over voldoende informatie om het definitieve ontwerp te maken.
  • Bij de presentatie van het ontwerp krijgt u tevens de set tekeningen, bestaande uit een ontwerptekening, het beplantingsplan, de plantenlijst en eventuele technische tekeningen of een matenplan.